THE NOTEBOOK

BY SKAARUP COPENHAGEN

Where the wild things are at - Skaarup Copenhagen

“Der sad jeg midt i ørkenen i Afrika med solen i ansigtet, og straks tænkte jeg på Marianne. Mon hun ville arbejde med mit lille stykke horn?”

Mit navn er Sara.
Jeg er meget glad for dyr og natur, og i foråret 2014 rejste jeg tre måneder til Afrika, inden jeg skulle begynde at læse for at udleve min drøm om at arbejde tæt med de vilde dyr.

Jeg arbejdede først i en måned på en farm i Fri Staten (Free State) i Sydafrika, hvor jeg boede på farmen hos en lokal familie og arbejdede med dyrene fra kl. 6:30 om morgenen til kl. 17:00 om aftenen - hver eneste dag.

På farmen lærte jeg meget om alt fra løver til hyæner og til sabelantiloper. Jeg fik mulighed for at komme helt tæt de vilde dyr, også de farligere af slagsen, for at få en spændende indsigt i deres adfærd og behov. Hver eneste dag sluttede jeg af med en smuk solnedgang i fantastisk selskab med de lokale og andre frivillige fra Norge og Danmark.

“Jeg boede i telt i den frie natur i over en måned i Kalahariørkenen”
Efter mit første Sydafrikanske eventyr fløj jeg til Botswana. Ovenpå et par dage ved foden af indgangen til Okavango Deltaet, gik turen imod mit næste projekt. Et ”nature conservation” projekt i Kalahariørkenen. Et projekt der ændrede mit syn på mig selv og min omverden, og det fik i højere grad sat tingene i perspektiv. Jeg boede i telt i den frie natur i over en måned og havde kun adgang til koldt vand og internet en gang om ugen, hvis det virkede.

Hver dag gik med at observere dyrene i deres rette, vilde omgivelser. Jeg blev undervist i Europas og USAs påvirkning af Botswana og lærte om økosystemernes betydning for både mennesker og dyr.

Jeg var heldig og kom flere gange helt tæt på de smukke dyr, især mange zebraer, gnuer og giraffer. Det var en fuldstændig fantastisk og befriende tid for mig.

Sara med løveunger - Skaarup Copenhagen
Abe - Skaarup Copenhagen
Elefant - Skaarup Copenhagen
Slange - Skaarup Copenhagen
Zebra - Skaarup Copenhagen

“Det er en af de bedste gaver, jeg nogensinde har fået, for i lige netop det lille horn lå der en masse oplevelser og minder om en fantastisk tid”.
En af mine sidste dage på projektet sad jeg og nød den varme sol efter en hård dags arbejde. Min gode ven fra Botswana kom over til mig og fortalte mig, at han havde en gave. Det var spidsen af hornet fra Oryx, min favorit antilope (også kendt som en Gemsbok).

Det er en af de bedste gaver, jeg nogensinde har fået, for i lige netop det lille horn lå der en masse oplevelser og minder om en fantastisk tid.

“Hvad det ville sige at have afrikansk støv i hjertet”
Jeg var med det samme klar over, at jeg ville have lavet et smykke ud af hornet, så jeg kunne gemme det, passe på det og bruge det i mange år fremover.
Der sad jeg midt i ørkenen med solen i mit ansigt, og straks tænkte jeg på Marianne.
Mon hun ville arbejde med mit lille stykke horn? Marianne arbejder jo udelukkende med hendes egne materialer, så jeg håbede, jeg kunne overtale hende. Siden jeg besøgte Marianne første gang,i hendes skønne værksted og butik, har jeg været fast kunde.

Marianne er en utroligt sød og ærlig person, og så har hun benene plantet solidt på jorden. Hun lytter til sine kunder, og så har hun en særdeles stærk sans for detaljen og det perfekte finish. Derudover har jeg flere gange snakket med Marianne om hendes egen datters afrikanske eventyr, og om hvad det ville sige at have afrikansk støv i hjertet. Hun ville gerne lave et smykke til mig af min Gembok-spids. Jeg havde fuldstændigt tillid til, at netop Marianne kunne lave mit nye vedhæng ligesom jeg drømte om, og glædede mig derfor til at høre, hvad hun havde af forslag.

Jeg tog hornet med til Marianne, så snart jeg kom hjem, og resultatet blev det smukkeste vedhæng, som jeg er fantastisk stolt af og glad for. Vedhænget er meget personligt, og Marianne har lavet det meget fint og stadig tro mod hornets historie.

Oryx Gazelle - Skaarup Copenhagen Horn - Skaarup CopenhagenSkitse - Skaarup Copenhagen

"MIN SOLNEDGANG"

Solnedgang - Skaarup Copenhagen
Smykket - Skaarup Copenhagen
Smykket halskæde - Skaarup Copenhagen

“Et lille stykke af Afrika om halsen”
Nu går jeg rundt med et lille stykke af Afrika om halsen hver eneste dag og bliver ikke kun mindet om alle de fantastiske oplevelser, jeg har haft men også om livets små og store glæder.

“Guldhat i 18 karat guld med champagnediamanter”
“Guldhatten”, som hornet sidder i, er lavet i og af 18 karat guld, og i den sidder der tre champagnefarvede diamanter. Tre for hver måned af mit afrikanske eventyr. Silkesnoren, som vedhænget sidder i, er i en støvet farve som det smukkest afrikanske sand.

Tak til Afrika og tak til Marianne

Mange hilsener
Sara